Π όρος, ένα από τα πιο γραφικά νησιά του Αργοσαρωνικού, που ξεχωρίζει για το παραδοσιακό του χρώμα και την κοσμοπολίτικη ζωή που προσφέρει.

Οι καταγάλανες παραλίες, η καταπράσινη φύση, η έντονη νυχτερινή ζωή, το καλό φαγητό και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του, τον έχουν καταξιώσει ως ιδανικό τόπο διακοπών.

Και όχι μόνο!

Τα άφθονα αξιοθέατα (Ναός Ποσειδώνα, Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής, Ρωσικός Ναυστάθμος), τα μουσεία, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και η κοντινή του απόσταση από την Αθήνα, κάνουν τον Πόρο τον αγαπημένο προορισμό ακόμα και για ολιγοήμερες αποδράσεις.

Ο Πόρος αποτελεί ιδανικό μέρος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση για τις εκδρομές σας. Δοκιμάστε το γύρο του νησιού πάνω σε ένα παραδοσιακό καΐκι, ή επισκεφθείτε τα γειτονικά νησιά Ύδρα και Σπέτσες με τα ταχύπλοα πλοία.

Πολύ κοντά στον Πόρο βρίσκεται και η Ερμιόνη και το Πόρτο Χέλι τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε είτε με ταχύπλοο πλοίο, είτε με αυτοκίνητο.

Την διαμονή σας στο νησί μας μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με την παρακολούθηση του θεατρικού προγράμματος του θεάτρου της Επιδαύρου.

 

Εορτές – Εκδηλώσεις

Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Για ένα μήνα κάθε χρόνο, από μέσα Ιουλίου μέχρι μέσα Αυγούστου. Με παραδοσιακούς χορούς, συναυλίες, μαριονέτες και θεατρικά δρώμενα.

Ελληνικό Πάσχα

Ακολουθήστε τους Επιτάφιους από όλες τις εκκλησίες που συναντώνται στον παραλιακό δρόμο και ενώνονται σε έναν κοινό Επιτάφιο. Υπάρχει εντυπωσιακό άγημα από τους ναύτες που υπηρετούν τη θητεία τους στο Κέντρο Εκπαίδευσης που λειτουργεί στο νησί καθώς και μπάντα του Δήμου Πόρου με παιδιά από το σχολείο Πόρου που ψέλνουν τους ύμνους του Πάσχα.

Εκδηλώσεις Ιουλίου – Αυγούστου

Στην κεντρική πλατεία του νησιού, την πλατεία Ηρώων, πραγματοποιούνται συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής. Ξεχωριστές συναυλίες γίνονται στα ερείπια του Ρώσσικου ναύσταθμου, ένα χώρο που μοιάζει με το Ηρώδειο, & όπου πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες έχουν φιλοξενηθεί όπως Κορκολής, Πλέσσας, Πένυ Ξενάκη.

Κράτα το